Activiteiten in de Harz

SEIZOENEN EN ACTIVITEITEN


De Harz was ooit conflictgebied tussen ‘het Oosten’ en ‘het Westen’ met het ijzeren gordijn er dwars doorheen. Dat heeft een mooi cadeau opgeleverd want de natuur heeft zich in deze ‘no go area’ optimaal kunnen ontwikkelen. De Harz heeft iets ruigs, ongerepts en dat is zichtbaar in alle seizoenen.

HARZERWANDERNADEL


In de Harz zijn 222 stempelposten geplaatst. Het netwerk aan wandelwegen is rond 8000 km lang en goed bewegwijzerd. Om alle stempels te vergaren heeft u een officieel stempelboekje of de HWN Community app op uw telefoon nodig. De stempelkasten, meestal niet meer dan een groen houten kastje met daarin een stempel en een stempelkussen, staan op de mooiste plekken in de Harz en bieden veelal prachtige uitzichten. 

A

WANDELEN


De Harz laat je beseffen dat je wandelen niet alleen met je voeten beleeft maar met al je zintuigen.


In de Harz zijn meerdere lange afstands wandelingen mogelijk:


* Harzer-Hexen-Stieg,

* Selketal-Stieg,

* Baudensteig,

* Harzer Grenzweg am Grünen Band,

* Karstwanderweg Südharz,


Ook zijn er duizenden kortere of dagwandelingen mogelijk. Eigenlijk hoeft u niet eens met de auto weg want vanuit het huisje zijn er ruim voldoende wandel mogelijkheden.


MEER INFO OVER WANDELEN IN DE HARZ

MOUNTAINBIKEN


De bergen met rotsformaties, steile kliffen en prachtige uitzichten in combinatie met diepe dalen en prachtige natuur zorgen voor een perfecte setting voor avontuurlijke mountainbike tochten.

Voor de echter durfals zijn er meerdere downhillparken in de Harz waarbij u met dagkaarten via gondel en stoeltjesliften omhoog gebracht zal worden.

In het huis treft u ook een mountainbikekaart en vanuit Bad Sachsa starten er meerdere routes.


MEER INFO OVER MOUNTAINBIKEN IN DE HARZ

MOTORRIJDEN


Bij vele niet bekend, maar de Harz is een schitterend gebied in Duitsland waar ook de ervaren rijder aan zijn trekken komt. Mooie bossen, scherpe bochten en voldoende strakke wegen om je een aantal dagen te vertoeven. Laat je verrassen door de schoonheid van de Harz!MEER INFO OVER MOTORRIJDEN IN DE HARZ

unsplash